SZOBORAVATÁS

A Szent Imre Millenniumi Emlékbizottság Szent Imre herceg születése 1000. évfordulójának méltó megünneplésére évfordulós és szoboravató rendezvényeket szervezett a Szent Imre nevét viselő települések közreműködésével.

2007. június 2-3-án Tiszaszentimre volt a házigazdája a rendezvénysorozat egyikének.

  • 2007. június 2-án 14 órától folklór fesztivál volt a Művelődési Házban, ahol a határon innen és túli néptáncosok, népdalkórusok, szólóénekesek és hangszeresek színvonalas bemutatóit láthatta az igen szép számban jelen lévő közönség.
  • 2007. június 3-án 11 órától Hálaadó Ökumenikus Istentisztelet volt a helyi református templomban, ahol Főtiszteletű Dr. Bölcskei Gusztáv püspök úr és Főtisztelendő Bereczkei Miklós esperes úr celebrálta az Istentiszteletet.

Ezután a szoboravató ünnepség következett.

Megtisztelte a rendezvényt Dr. Szili Katalin a Magyar Országgyűlés elnöke, Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke, Varga Mihály országgyűlési képviselő úr, és Nagytiszteletű Szabó József esperes úr.
Részt vettek az ünnepségen Szent Imre nevét viselő települések küldöttségei is.
A szobrot Dr. Szili Katalin elnök asszony, Lezsák Sándor alelnök úr, Varga Mihály képviselő úr és Koczúrné Tóth Ibolya polgármester asszony leplezte le.
Az ünnepség megáldása és megszentelése után a koszorúzás következett, majd 150 galamb vitte hírét a sikeres rendezvénynek.

E két napos rendezvény beírta magát településünk történetébe.

Nézze meg képgalériánkat

 


A szobor Lantos Györgyi szobrászművész alkotása. Szent Imre herceg születésének 1000. évfordulója alkalmából adományozta településünknek a Szent Imre Millenniumi Emlékbizottság.

CopyRight © 2010. Tiszaszentimre
Utolsó frissítés: 2020-01-20
‹‹ HONLAPTÉRKÉP ››  ‹‹ Nyitólap ››  ‹‹ Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ››   ‹‹Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ›› 
Copyright 2011. Joomla 1.7 templates free.