Felhívás

a hulladékgyűjtő szigetek rendeltetésszerű használatára

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat kötelezően ellátandó közszolgáltatásként az ingatlanhasználóknál keletkező települési hulladék kezelésére hulladékkezelési közszolgáltatást szervez és tart fenn.

A közszolgáltató (NHSZ Tisza Nonprofit Kft. Tiszafüred) Tiszaszentimrén és Újszentgyörgyön a szelektíven gyűjtött hulladék begyűjtésére, a havi rendszerességgel házhoz menő hulladékgyűjtés mellett, gyűjtőszigeteket is működtet, ahol az ingatlanhasználók a keletkező papír, műanyag, fém és üveg háztartási hulladékot (természetesen ezek közül is csak azt, melynek elhelyezését a jogszabály megengedi) az ott elhelyezett hulladékgyűjtő edényekben is elhelyezhetik.

Sajnálatos módon az ingatlanhasználók nem csak a jogszabály szerint elhelyezhető üveg, papír, műanyag, fém- és kevert csomagolási hulladékot helyezik el a konténerekben, hanem azt zsákokban, dobozokban, vagy csak ömlesztve mellé rakják, illetve egyéb kommunális hulladékot is elhelyeznek a hulladékgyűjtő szigeten, ahol emiatt szinte napi rendszerességgel szemétlerakat keletkezik. Az illegálisan lerakott hulladék egyrészt rontja a községképet, másrészt közegészségügyi veszélyt is jelenhet.

Ennek megakadályozása érdekében a hulladékgyűjtő szigetek megfigyelésére kamerákat helyeztünk el, melyek felvételeit a helyszínek megtekintése után rendszeresen ellenőrizzük, illetve a keletkező hulladék elszállíttatásáról igyekszünk folyamatosan gondoskodni.

„Az elkülönítetten gyűjtött hulladékot a hulladékgyűjtő szigeten – a Közszolgáltató előírásaira is tekintettel – úgy kell elhelyezni, hogy azok ne keveredjenek és a környezetet ne szennyezzék.”

Amennyiben az ingatlanokon keletkező szelektív hulladék begyűjtésére a házhoz menő hulladékgyűjtés nem elegendő (ennek igénybevételére több zsák is igényelhető a szolgáltatótól), úgy azt kizárólag a hulladékgyűjtő szigeteken lévő konténerekben (nem mellé lerakva) lehet elhelyezni, egyéb hulladék lerakása tilos!

Felhívjuk a figyelmüket arra is, hogy aki a keletkező szelektíven gyűjtött hulladék elhelyezésére nem a hulladékgyűjtő szigeteken elhelyezett konténereket veszi igénybe, illetve ezeken a szigeteken egyéb hulladékot is lerak, szabálysértést követ el.

Az eddigi kamera felvételek alapján az elkövetők jól beazonosíthatóak, így ellenük a Tiszafüredi Járási Hivatalnál köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt a jövőben megtesszük a szükséges feljelentést.

Kérjük, hogy a hulladék elhelyezése során jövőben a hulladékgazdálkodási előírások betartása mellett járjanak el!

A felhívás a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény, valamint a Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 11/2016.(X.18.) önkormányzati rendeletében foglaltak figyelembevételével készült.

Tiszaszentimre, 2018. 09. 06.

                                                        Tiszaszentimrei Közös Önkormányzati Hivatal

CopyRight © 2010. Tiszaszentimre
Utolsó frissítés: 2019-03-22
‹‹ HONLAPTÉRKÉP ››  ‹‹ Nyitólap ››  ‹‹ Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ››   ‹‹Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ›› 
Copyright 2011. Joomla 1.7 templates free.